ES PACK ltd


Отиване към съдържанието

За нас

ФИРМЕН ПРОФИЛ

Име на организацията: ЕС Пак ЕООД
Година на учредяване: 2006
Правно-оганизационна форма: ЕООД
Управител: инж. Евгения Стаменова
Адрес за кореспонденция:
7000 Русе, пл. Отец Паисий 1а
Тел: 082/828463
E-mail: office@espack.eu
www.espack.eu
В ЕС Пак ЕООД е внедрена и Система за управление на качеството
на база изискванията на международния стандарт ISO 9001:2008


EС Пак ЕООД е създадена през 2006 година с основна дейност външна вътрешна търговия със специализирани продукти за строителството.

През годините ние натрупахме сериозен опит и развихме много паралелни направления в нашата дейност, даващи ни увереност във възможностите ни да бъдем лоялен и коректен партньор за нашите многобройни клиенти.
Екипът ни се състои от високо квалифицирани специалисти, обучени и ориентирани да търсят и удовлетворяват изискванията на клиентите в срок и гарантирайки най-високо качество на продуктите и услугите.
С бурното развитие на строителния бранш през последните няколко години ние насочихме нашите усилия главно в насока покриване на нуждите от специализирани и високо технологични продукти.

Основни дейности
1. Проектиране, доставка и монтаж на алуминиеви парапети - ЕС Пак ЕООД е една от първите български фирми, предлагаща парапетни системи, огради, перголи и други от алуминий. За изминалите години имаме изпълнени многобройни обекти - както жилищни, така и административни, обществени сгради, търговско-развлекателн центрове и други.
2. Доставка на кабелни скари и пълен инженеринг в кабелния мениджмънт. Ние сме от първите, които още през 2006 година започнаха презентирането на телените мрежести кабелни скари на френската фирма Cablofil на българския пазар. Към момента можем да сегордеем, че благодарение на нашите усилия тези относително непознати дотогава за българския пазар продукти се наложиха като най-доброто решение в областта на кабелния мениджмънт и намират все по-широко приложение в строителството.
3. От 2007 година ЕС Пак ЕООД е дистрибутор на Legrand - Франция - водеща фирма в областта на производството на продукти и системи за електрически и информационни мрежи.
Legrand е водеща европейска фирма, предлагаща продукти с гарантирано качество и произход, световен лидер в областта на производството на ключове и контакти, както и системи за кабелен мениджмънт, електроапаратура и други. Марката Legrand е синоним за стил, надеждност и безкомпромисно качество, което все повече ще бъде приоритет и за българския потребител. Фирмата предлага и изработка на готови оборудвани с апаратура на Legrand елелектрически табла по проект на заявителя.
4. Доставка на електроинсталационни материали, кабелна арматура и електротехнически инструменти производство на водещи европейски производители.
5. Доставка на пълна гама свързващи и крепежни елементи
Усилията ни и сега са насочени към постоянно усъвършенсване качеството на нашите услуги, все по-комплесно удовлетворяване на потребностите на нашите клиенти, европейски стил и поведение в работния процес, гарантиране на надеждност и лоялност в търговските ни взаимоотношения.
Стремим се да се придържаме към съвременните принципи за комуникация, налагайки маркетингов подход, ориентиран изцяло към клиента, към пълното удовлетворяване на неговите потребности.

С оглед постигане на максимална надеждност за нашите клиенти и партньори ние внедрихме Система за управление на качеството на база изискванията на международния стандарт ISO 9001:2008.

Готови сме да застанем до Вас във Вашите бъдещи проекти и да гарантираме безпроблемната Ви дейност в направленията, в които имаме компетентности.

Стилни решения от алуминий

Имаме удоволствието да представим дейността на нашата фирма в направление изграждане на алуминиеви парапетни системи. 
ЕС Пак ЕООД е една от първите български фирми, специализирали се в проектирането, доставката и монтажа на парапетни системи от алуминий.
Съвременният пазар предлага множество решения, свързани с обезопасяването на тераси, балкони, стълбищни клетки, атриуми и други с надеждни системи от парапети. Предлагат се варианти, изработени от метал, дърво, неръждаеми стомани и много други. Алуминиеви парапети
Кое прави алуминия предпочитан материал, наложил се като най-актуалния и надежден в областта на парапетите.
1. Дъловечност - единствено алуминият, подложенен на повърхостна електрооксидация, на практика не се влияе от външни условия - атмосферни влияния, инертен е към редица химикали и почти не се нуждае от поддръжка години наред.
Алуминиеви парапети ALUMINKO2. Алуминият не корозира за разлика от обикновените метални парапети, парапетите от ковано желязо и стандартния клас неръждаема стомана, използван за производство на парапети.
3. Алуминият не се нуждае от ежегодна поддръжка - лакиране или боядисване като дървените парапети.
4. Алуминият е изключително лек и удобен за монтаж.
5. Алуминиевите парапетни системи имат изключително съвременна и оригинална визия
6. Алуминиевите парапети позволяват една много висока гъвкавост при монтаж, дават възможност за импровизация на място, формирайки с лекота сложни форми и конфигурации, като вити стълбища, сложни огъвки, дъги и други.
7. Алуминиевите парапети могат лесно да се демонтират, което позволява практически да
бъдат премествани от обект на обект при необходимост.
8. Алуминият дава възможост да се получат интересни цветови решения чрез електрооксидация с добавка на различни пигменти до получаване на цветове в гама сребро и злато с различно насищане, както и ефекти от мат до огледален.
9. Алуминият позволява извършване на повърхостно прахово покритие за постигане на различни визии - различни цветове с различни ефекти, дървовидни и други.
10. Добре конструираната система отговаря на всички изисквания по отношение на здравина и устойчивост на механични въздействия.
11. Всичко това се постига при едни изключително атрактивни цени, достатъчно по-ниски от неръждаемите парапети или орнаментираните дървени парапети.

Какво предлагаме ние:

1. Пълна консултантска услуга, вкючваща оглед на обекта, идеен проект, изграждане на визия за конструкция и ергономичност, съобразена с конкретните изисквания на клиента.
2. Доставка и монтаж на парапетите
3. Пълна удовлетвореност на клиента по отношение на конструкция, ергономичност, качество, естетичен външен вид.

Какви варианти предлагаме:

1. Стандартни алуминиеви парапетни системи, изградени от тръбовидни профили и различни свързващи, укрепващи и декоративни аксесоари. Подходящи са предимно за жилищни сгради и къщи със съвременен архитектурен дизайн, административни и обслужващи сгради, търговско-развлекателни центрове и др.
2. Алуминиеви парапети с визия на ковано желязо - хит през последните две години. Подходящи са за обекти в ретро стил, съчетващи елементи от природата като камък, дърво и други. Такъв тип парапети все повече се предпочитат в съвременните интериорни и екстериорни практики поради естетичния си вид, носещ определен уют и характер.
3. Парапети от стъкло Cristal Line - комплекс от носещи и укрепващи алуминиеви профили и аксесоари, идеален заАлуминиеви парапети CRYSTAL LINE конструиране на парапети от стъкло, гарантиращи перфектен естетичен вид и гледка без ограничения.
Каква е стандартната процедура за работа с нас:
1. Първата стъпка е оглед на обекта от наш специалист, ако същият вече е изграден. В случай, че обектът е на проектно ниво е нужно да разполагаме с техническата и конструктивна документация, както и с предписанията на главния проектант на сгра-
дата.
2. На база на получената информация ние предлагаме няколко паралелни конструкции с различна визия и функционалност.
3. Клиентът се спира на едно или повече алтернативни решения.
4. Ние подготвяме ценова оферта, която включва всичко от идейния проект до завършване на монтажа в съответните варианти, избрани от клиента. Офертата включва обща стойност, срок на доставка и монтаж, начин на плащане.
5. Клиентът избира окончателния вариант, базирайки се на собствените си естетически предпочитания, цена и срок за изработка.
6. Сключваме договор, в който са описани всички договорени вече условия.
7. В договорения срок Вие вече имате изградена система, напълно отговаряща на Вашите предварителни очаквания.
Какво Ви гарантираме ние:
1. Висок професионализъм на всички етапи от съвместната ни дейност.
2. Експертност в етапа на проектиране, конструиране и надзор.
3. Отлично подготвен технически персонал.
4. Бързина на работа.
5. Постоянна комуникация с клиента и възможност за гъвкавост в процеса на работа.
6. Отлично качество на използваните материали
7. Висока степен на надеждност при монтаж.
8. Краен продукт, който ще удовлетвори и най-високите критерии за естетичност, надеждност и качество.

Какви са нашите референции:

Наши парапетни ситеми са проектирани и изградени в множество жилищни, обществени, търговско-развлекателни, административни и други сгради на територията на България.


Телените мрежести кабелни скари-най-доброто решение в областта на кабелния мениджмънтКабелният мениджмънт е понятие, включващо в себе си множество действия и мерки, насочени към прилагане на правилни подходи при структуриране на една електрическа инсталация с оглед постигане на оптимални параметри в работен режим.
Нерядко в практиката се случва оценката на тази дейност да се сведе единствено до правилното изчисляване на товара и съответния подбор на кабелите и проводниците и определянето на трасетата, по които ще бъдат положени.
Много често още на проектно ниво се омаловажава начина, по който се полагат кабелните линии и продуктите, които се използват за тази цел.
Ние искаме да насочим вниманието Ви именно в тази насока и да Ви убедим, че подборът и конструирането на кабеловодещите системи е почти толкова важен за ефективността на ситемите, колкото и подбора на кабелите и проводниците.
В историята на кабеловодещите системи се вписват първите и архаични методи като укрепване с антигронови скоби или използване на самоделни конструкции.

Следва етапът на навлизане на така наречените перфорирани кабелни скари и кабелни стълби. Тези методи дават една нова възможност да се структурират правилно кабелните трасета с оглед надеждната им експлоатация, проследяемостта на линиите и безпроблемното обслужване.
Най-новият и иновативен метод за кабелен мениджмънт са телените мрежести кабелни скари, изобретени от френската фирма Cablofil.
Понастоящем много други фирми са взаимствали идеята на Cablofil и произвеждат и предлагат този тип скари.
Cablofil обаче си остава лидерът в този бранш, който държи първо място по продажби и предлага най-съвременните решения.

В желанието ни да предлагаме най-доброто на нашите клиенти ние сме избрали именно телените скари като незаменимо и универсално решения за всякакъв тип инсталации.
ЕС Пак ЕООД се занимава с доставка на кабелни скари от 2006 година, в резултат на което е натрупан сериозен опит както в чисто търговски аспект,така и във връзка с многобройни консултации, които сме извършвали с цел оптимизация на кабелния мениджмънт.
За изминалите години сме извървяли нелесния път да убедим българския потребител в лицето на инвеститор или електромнтажна фирма в преимуществата, които имат телените мрежести кабелни скари и сме удовлетворени от добрата полпулярност, която получиха тези изделия.

Проведохме поредица срещи и презентации, обучения, включително на проектанти, което
доведе до популяризиране на продукта и добра информираност относно неговите безспорни
предимства.
Телените мрежести кабелни скари вече се залагат на проектно ниво в редица обекти и в България, което е безспорен успех.
Кои предимства на телените мрежести кабелни скари трябва да се имат предвид:

1. Телените мрежести кабелни скари са незаменими от гледна точка енергийна ефективност предвид отворената структура и минимални загуби в следствие сведеното до мимимум нагряване на кабелите. Електрическите свойства на кабелите зависят от тяхното омично съпротивление. Качествените кабели имат ниско такова. Всяко повишение на температурата води до повишаване на съпротивлението, респективно загубите от пренос на енергия. При протичане на електрически ток през проводимите жила температурата им се повишава до около 70-80°. Процесът е известен като Джаул ефект и не представлява особен проблем в открити пространства предвид естествената вентилация. Поставени, обаче, в закрити пространства кабелите не могат да се охлаждат свободно,нагряват се, съпротивлението им се увеличава и провеждат по-малко електрически ток. Има две възможни решения на този съществен проблем. Първо решение-увеличаване сечението на проводниците. Доказано е, че употребата на невентилирани или слабо вентилирани скари довежда до необходимостта от употреба на проводници със сечение 1,5 до 2 пъти по-големи от необходимите. Второто и вярното решение - използване на
кабеловодещи системи с отворена структура-телени мрежести кабелни скари. Те всъщност представляват най-близкото решение до кабел, поставен в свободно въздушно пространство, само с 10% структурно пространство. Чрез използване на телени скари оптимизираме сечението на кабелите, респективно намалява инвестиционните разходи, редуцираме топлинните ефекти и загряването-оттам намаляване консумацията на енергия.
2. Телените кабелни скари могат да се използват за всички възможни приложения, включително и силови захранващи линии; Производителите на перфорирани скари много често защитават продукта си от явната конкуренция на телените скари, като свеждат тяхното узползване единствено до приложения, свързани със слаботокови инсталации и кабели с относително малки сечения. Това твърдение е невярно и обслужва единствено техните интереси да задържат колкото може по-голям пазарен сегмент. Истината е, че съвременните телени скари се произвеждат в достатъчно широка гама от размери с различни товароносимости и покриват изцяло всички възможни приложения. Нещо повече, изградената с тях захранваща линия се вентилира много по-добре, дава възможност за лесен достъп за инспекция и поддръжка.
3. Притежават отлична товароносимост. Предвид дебелината на теловете, които се използват с този тип скари постигат едни много високи нива на товароносимост, значително по-високи от тези на перфорираните скари. Това, освен до гаранция за минимална дефлекция води и до използване на по-малко количество укрепващи конзоли, в крайна сметка до икономия на средства;
4. Предполагат минимално прахозадържане, което допълнително увеличава ефективността на кабелните линии.
5. Незаменими са за хранително-вкусовата промишленост, където има строги изисквания по отношение на чистота, загнездяване на плесен и микроби, което в отворената структура само по себе си е минимално, освен това позволяват значително по-лесно почистване.
6. Не се нуждаят от допълнителни и най-често доста скъпи фасонни елементи като колена,тройници, преходи, като същите се изработват на място според нужната конфигурация от обикновена скара;
7. Всички свръзки между скарите, както и монтажните конзоли се закрепват към скарите безболтово, което гарантира максимална устойчивост на вибрации, както и бърз монтаж.
8. Осигуряване на много висока степен на електрическа свързаност на системата, чрез осигуряване на 50-80 пъти по-ниски стойности на съпротивление във връзките между скарите от изискването по стандарт IEC 61537.
9. Предпочитани са от инсталаторите поради значително облекчения монтаж;

Какви са нашите референции:
1. Монтюпе АД - Русе - 2007/2008 г.-със телени мрежести скари и с наше съдействие бяха изградени кабеловодещите ситеми в новопостроения френски завод в Индуструален парк Русе. Нашето участие беше активно както по отношение избора на оптимална конструкция, така и във връзка с правилното укрепване на скарите. С телени скари са изпълнени захранващите 20кV линии, дистрибуционната мрежа и осветителните инсталации в цеховете.
2. ТЕЦ Марица Изток 2 - 2009 г.-Километри телени мрежести кабелни скари бяха използвани при рехабилитацията на блоковете в ТЕЦ Марица Изток 2. Консултантска помощ беше оказана в процеса на монтаж.
3. МОЛ Русе - 2009 г.- С горещо поцинковани телени мрежести скари бяха изпълнени подземията на новостроящия се търговско-развлекателен център МОЛ Русе.
4. Роял Сити Център - Русе - 2008 г.- Цялостно изграждане на кабелния мениджмънт в първия търговски-развлекателен център в Русе.
5. МБМ Металуорк ЕООД, част от Мерони Груп-Италия. През 2010 година ЕС Пак ЕООД достави телени кабелни скари за новата производствена база на предприятието в Индустриален парк Русе.
6. Свилоцел ЕАД - Свищов - 2006/2007/2008 г.-През 2006 с телени мрежести кабелни скари беше изпълнена цялостно електрическата инсталация в новопостроения цех за обработка на целулоза. Съществена консултантска помощ беше оказана още от проектно ниво до завършване на монтажа. Впоследствие са изграждани допълнителни инсталации с телени скари в други цехове на завода.
7. Свилоза Ярн АД - Свищов - 2007/2009 г.-С телени скари бе изградена инсталацията в новия предилен цех в завода.
8. Спарки АД - Русе - 2006/2007 г.- Съществуващо хале бе преустроено в заваръчен цех, като цялата инсталация бе изпълнена с телени скари при постоянна консултантска помощ от наша страна.
9. Русенски Университет - 2009 г.-Новият корпус на Русенски университет бе изпълнен изцяло с телени мрежести скари.
10. Захарни изделия АД - Варна -2009/2010 г.- С телени мрежести скари е изградена и продължава да се допълва новата производствена база на завода в Балчик.
11. Оргахим АД - Русе - 2009 г.- Телени мрежести скари са използвани при монтажа на ново оборудване в цехове за водосперсионни бои и стиропор в Оргахим.
12. Астрабиоплант Русе - 2006/2007 г.-Голяма част от електроинсталацията в новопостроения завод близо до Русе е изградена с телени скари.
13. Амилум България ЕАД - Разград - 2008/2009 г.-Предприятието непрекъснато увеличава капацитета си в резултат на изграждане на нови производствени инсталации. ЕС Пак е важен партньор на всеки един етап, където се влагат и телени кабелни скари.
14. Дунарит АД 2007-2010-предприятието ползва телени скари при изграждане на всяка нова инсталация.

Моножество други по-малки или по-непопулярни обекти...

През 2007 година ЕС Пак ЕООД получи права за 
дистрибутор на Legrand-Франция на територията на България .

Това беше една много висока оценка за нас, като фирма с достатъчно компетентности и потенциал, за да представлява професионално и отговорно продуктите на световно известната френска фирма, произвеждаща широка гама от продукти и системи за електрически и информационни мрежи.
Групата Legrand е лидер в областта на електроинсталационните елементи с 19% пазарен дял, а в областта на кабелния мениджмънт с 15%. Legrand предлага комплексни решения за всички типове обекти.

С разнообразието от 130 000 каталожни номера Legrand гарантира, че ще намерите онова решение, което отговаря най-пълно на Вашата електрическа инсталация или комуникационна мрежа.
Фирмата предлага интелигентни и модерни решения в следните направления:

Със своите съвременни решения Легранд застава зад идеята за чиста околна среда под девиза ... Намалявайки влиянието върху околната среда, намалявате разходите си, като едновременно с това подобрявате и комфорта на живот, така че 1+1+1+...= по-малко
7500 kWh годишно икономия на енергия от всеки трансформатор Zuccini 1000 kVA с намалени загуби. В сравнение с маслените трансформатори, трансформаторите Zuccini са сухи, което позволява да се намалят габаритните размери, риска от пожар и разпространяването на замърсяване в природата. Тези трансформатори са поекологични и нямат нужда да бъдат изолирани в специална конструкция, което означава ниско ниво на шума и компактни размери.
Жилищна автоматизация My home Legrand-850 kWh годишна икономия на електроенергия за всяко жилище. Управлението на сценарии позволява управление от една точка на група функции като осветление, отопление, ролетни щори, в зависимост от начина на живот на портебителя.
Контрол на осветлението с Mosaic-до 53% икономия на енергия от осветлението в бизнес сгради. Контролът на осветлението позволява пълно управление на интензитета на светлината на едно място или на цяла зона чрез включване или изключване или димиране. Контролът отговаря на нуждите на потребителите и дава възможност за определянето на различна работна атмосфера през различните моменти от деня.


Обществени сгради

1. Системи за обществени сгради - уникална система Mosaic, предлагаща пълна модулност и комплесност от DLP адаптируеми кабелни канали със съпътстващите ги механизми, поддържащи рамки и конзоли за открит монтаж, подови кутии, канали, колони и миниколони, специални канали за флуиди, разклонителни и офис модули, както и специализирана антибактериална серия за медицински заведения.
2. VDI система за структурно окабеляване-19" VDI шкафове, LCS пач панели и блокове за
СКС, RG 45 розетки и Wi-Fi модули, LCS кабели и пач кабели
3. Аварийно и евакуационно осветление-адресируема система за аварийно осветление

Жилищни сгради

1. Сградна автоматизация-Комфорт и контрол на осветлението, ролетните щори, отопле-
нието и климатизацията, контрол на сценарии
2. Електроинсталационни елементи-Системи ключове и контакти-CELIANE, VALENA, CARIVA, MOSAIC, NILOE, KAPTIKA, GALEA LIFE, BTicino - AXOLUTE и MATIX ; система конзолни кутии Batibox, влагозащитени серии Nepteo, Plexo, кутии и тръби
3. Домофонни инсталации-цифрови аудио и видео домофонни инсталации за вграден и открит монтаж, безжични аудио и видео домофонни системи, звънци

Индустриални обекти

1. Защитна апаратура и разпределителни шкафове- апаратура DMX, DPX, SPX мощностни
вертикални разединители с цилиндрични предпазители, DPX-IS и Vistop, товарови прекъсвачи, уреди за измерване на електрическата енергия, разпределителни шкафове XL3 4000, XL3 800, XL3 400, XL3 160, Atlantic, Altis, Marina, разпределителни клемореди и шинни системи
2. Контрол, сигнализция, комутация-Osmoz, редови клеми Viking 3, Transcab кабелни колектори, Colring и Colson, Cab 3, Memocab, Logicab2 и Duplix маркировки, гофрирани тръби и щуцери, промишлени щепсели P17 Tempra
3. Модулна апаратура и разпределителни табла-LR, DX-E, DX, DX-H, DX-D, DX-L, DX-IS
модулна апаратура, катодни отводители, цилиндрични предпазители, импулсни релета и модулни контактори, релета, и контактори, таймери и фоторелета, димери, трансформатори и захранвания, разпредлителни табла Nedbox, Ekinoxe, Praktibox, Plexo IP 65, гребени и разпределителни клемореди
Осветители, удължители, разклонители, щепсели, влагозащитени аплици, лампи за санитарни помещения
Сухи трансформатори Zuccini, заляти в епоксидна смола, разработени за приложение в трафопостове СН/НН, изискващи минимална поддръжка и неограничени възможности за инсталация, за напрежение до 36kV и мощност от 5 kVA до 16 000 kVA.
Шинопроводи Zuccini-предлагат се в гама от 25 А до 5000 А и са идеално решение за гъвкава дистрибуция на електрическа енергия, подходящи както за административни сгради, така и за големи индустриални обекти
Метален двоен под тип Solutex от поцинковани плочи, съобразени със стандарта EN 10326 с товароносимост до 3 000 N/m2.

Какво предлагаме ние:

Освен кабелите и комутационната апаратура като основни елементи на една електрическа ситема съществуват и много други елементи, които по правило се считат маловажни, но на практика до голяма степен определят надеждността на една инсталация.

Това са кабелните свръзки и присъединителна арматура.

Разнообразието на тези изделия е голямо в зависимост от конкретните изисквания и приложения, но винаги основен критерий за избора трябва да е качеството им.

Дори и използвайки кабели и проводници с несъмнено качество, свързвайки ги с неотговарящи на изискванията на международните стандарти елементи рискуваме да снижим работните параметри на системата.
Кабелната арматура, която ние предлагаме е изцяло съобразена с действащите стандарти, отговаря на най-високи критерии, което е гаранция за безпроблемна работа.

1. Кабелни накрайници и съединители за всички сечения медни и алуминиеви кабели и проводници ;
2. Кабелни муфи и глави ниско напрежение - термосвиваеми / EUROMOLD; RAYCHEM/
3. Кабелни муфи и глави средно напрежение - термосвиваеми /EUROMOLD, RAYCHEM/; студеносвиваеми / EUROMOLD/
4. Изолационни ленти BISHOP
5. Електроинсталационни материали - кабелни входове, инсталационни и херметизиращи шлаухи, кабелни превръзки, маркировки и др.;
6. Редови клеми и аксесоари /KLEMSAN/;
7. Арматура за електропроводи - токови клеми - медни, алуминиеви и биметални;кербови съединители, стълбова арматура, ремонтни и възстановителни спирали

Всеки добър специалист в електро бранша държи да работи с качествени и надеждни инструменти. Ние Ви предлагаме такива, които ще Ви служат безотказно дълъг период от време
1. Механични и хидравлични инструменти за кабелна разделка и монтаж на съединителна кабелна арматура - кабелни ножици, инструменти за зачистване на изолация, кримпващи и кербоващи клещи, маркиращи уреди и др / GPH, CHEMBRE, INTERCABLE, DYMO/.;
2. Електротехнически инструменти - изолирани до 1000 V/GPH, INTERCABLE/
3. Измервателни уреди за електрически величини / BENNING /
4. Лични предпазни средства - фазоуказатели, фазоуказателни, изолационни, сфазиращи и оперативни щанги, преносими заземления и щанги за монтаж/DEHN & SOHNE/;
5. Механични подемно-транспортни инструменти и съоръжения - телфери, тресчотки, тирфори, крикове /BRANO/.


Свързващи и крепежни елементи в цялата им гама от стандарти, размери, покрития, якост и други специфични изисквания.


 

Назад към съдържанието | Назад към главното меню